Jak oddělit jídlo od sebe uvnitř bento boxu?

Jak oddělit jídlo od sebe uvnitř bento boxu? Otázka, kterou si nejspíš hodně z vás pokládá. Ne všechny bento boxy totiž mají vestavěné přihrádky anebo posuvné oddělovače jídla. Znamená to tedy, že jste si koupili špatný bento box? Samozřejmě že ne!!! :) Existuje několik způsobů jak si vylepšit svůj bento box a zajistit, že jednotlivé složky vašeho jídla zůstanou odděleny od sebe. Dnes si ukážeme jeden z nich: použití košíčků na muffiny.

 Shikiri (lowres)

Ne všechny bento boxy mají vestavěné přihrádky jako tento nahoře

 

Košíčky na muffiny lze většinou sehnat v různých supermarketech, obchodech s kuchyňskýma potřebama anebo dokonce i v některých papírnictvích. Nejedná se o nijak předražené zboží, takže se nemusíte obávat, že kvůli vylepšení vašeho bento boxu musíte sáhnout hluboko do kapsy :). Existují dva typy košíčků na muffiny:

  • Papírové (hodí se na jedno použití, nicméně občas mohou trochu prosakovat)
  • Silikonové (tyto doporučujeme, jelikož narozdíl od papírových vydrží dlouhodobě, navíc neprosakují a lépe drží tvar)

 

No a jak to vypadá v praxi? Podívejte se na fotky níže:

Ukázka1 (lowres)     Ukázka2 (lowres)

Na první fotce můžete vidět Itadakimasu bento, který se prodává s jedním posuvným oddělovačem jídla. Někdy se ale stane, že to není dost a to byl i náš případ. Proto jsme dovnitř přidali silikonové košíčky na muffiny, které všechno jídlo drží hezky od sebe. Na druhé fotce je Kimono bento box, který nemá žádné přihrádky či posuvný oddělovač. Nicméně, díky triku se silikonovými košíčky to není vůbec problém :). Na závěr ještě jeden malý tip: Pokud si plánujete vaše jídlo ohřát v mikrovlnné troubě, je chytré si dát do košíčku zrovna to, co nechcete mít teplé (např. salát, ovoce). Košíček prostě jednoduše odendáte od zbytku.

Pokud jste dočetli až sem, tak pevně věříme, že vás článek zaujal a byl pro vás přínosný. Až si příště budete připravovat jídlo do bento boxu a nebudete si vědět rady, jak oddělit jídlo od sebe, nezapomeňte na tento tip!